Femei puține, candidați în mare parte pensionari, transparență opacă, lege defectuoasă. Așa arată alegerile europarlamentare de anul acesta

Femei puține, candidați în mare parte pensionari, transparență opacă, lege defectuoasă. Așa arată alegerile europarlamentare de anul acesta

Una dintre cele mai haioase situații referitoare la scrutinul pentru Parlamentul European se referă la faptul că au fost înregistrate mai multe semne electorale decât candidaturile depuse.

O altă situație privește ocupațiile candidaților: cei mai mulți, 54, sunt pensionari. Ceilalți, directori/manageri/administratori ori deputați sunt în număr de 23, iar alți 20 sunt fie antreprenori, fie avocați, fie europarlamentari.

Informațiile reies din studiul realizat de think taknul Expert Forum, ce reunește experți în politici publice și în reforma administrației publice. Raportul analizează candidații pentru alegerile europarlamentare ce vor avea începutul verii și legea electorală, care, spun specialiștii, este defectuoasă. Datele au fost culese de pe site-ul BEC, adică se referă doar la ceea ce fusese deja încărcat pe platformă de Biroul Electoral Central.

Raportul mai arată că femeile sunt mult mai puține decât bărbații, ele reprezentând un procent de doar 32% din total, și singurul partid care a pus pe listă candidați de sexe diferite pe principiul fermoarului, adică a alternat reprezentantele sexului frumos cu reprezentanții sexului tare, este REPER.

Studiul mai arată multe alte date interesante, pe  care le puteți citi AICI.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )