Sănătate că-i mai bună decât toate

Sănătate că-i mai bună decât toate

Anul trecut Consiliul Județean Timiș a alocat 1,1 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură modernă a spitalelor din județ. Aproape un sfert din această sumă a ajuns la Spitalul din Jimbolia.

Spitalele din Jimbolia, Sânnicolau Mare, Făget, Lugoj şi Deta au primit fondurile în cadrul schemei de minimis pentru anul 2022, fiind vizate unităţile sanitare locale aflate în subordinea oraşelor şi municipiilor din judeţ, a declarat preşedintele administraţiei judeţene, Alin Nica.

Spitalul Orăşenesc „Dr. Karl Diel” din Jimbolia a beneficiat de 240.000 de lei, din care a achiziţionat un videoureteroscop flexibil performant, cu componentele aferente. Deși nu foarte departe de Timișoara, Spitalul din Jimbolia continuă să-și mențină numărul de pacienți și adresabilitate ridicată. Asta datorită corpului medical care este unul bine calificat dar și datorită unei dotări bune pentru intervenții de complexitate medie.

O asistență medicală calificată este importantă pentru o stațiune turistică iar, din anul 2022, orașul Jimbolia este și stațiune turistică de interes local. Dată fiind prezența bogată a apelor termale în localitate, un pas important ar fi de făcut spre dezvoltarea serviciilor de balneoterapie și kinetoterapie în oraș. Adică o dezvoltare a serviciilor medicale de recuperare ceea ce, cu siguranță, ar putea aduce și turiști din Republica Serbia și chiar din Uniunea Europeană.

Perspective sunt, sănătate și putere de muncă să fie căci, vorba românului este extrem de înțeleaptă: ”Sănătate, că-i mai bună decât toate!”.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )