Austriac fără permis depistat la Jimbolia

Austriac fără permis depistat la Jimbolia

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat două persoane care sunt cercetate pentru infracțiuni la regimul circulației.

Ieri dimineață, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean austriac, la volanul unui autoturism înmatriculat în Austria. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au solicitat și permisul de conducere, ocazie cu care au constatat faptul că cetățeanul în cauză nu posedă un permis de conducere.

Bărbatului nu i s-a permis continuarea călătoriei la volanul autoturismului, iar lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

În data de 05.01.2023, ora 14.23, la Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, s-a prezentat pentru controlul de frontieră pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Serbia, un cetățean sârb.

La controlul de frontieră bărbatul a prezentat un permis de conducere provizoriu care purta însemnele autorităților din Serbia.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră s-a constatat că permisul de conducere prezentat la control nu acordă dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

Ca urmare a celor constatate bărbatului nu i s-a permis continuarea călătoriei la volanul autoturismului, iar polițiștii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce pe teritoriul României. La finalizare cercetărilor vor fi luate măsurile legale ce se impun.

”Totodată dorim să amintim faptul că persoanele, cetățeni din statele care nu au semnat Convenția Internațională  privind circulația rutieră, încheiată la Viena în 1968, trebuie să posede permis de conducere internațional pentru a putea circula pe teritoriul Românieine-a declarat agentul sef principal de poliţie LEŞ MIHAELA, purtătorul de cuvânt al ITPF Timișoara.

.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )